top of page
Търсене
  • vasantaadv

ВСТЪПИТЕЛНА ПРЕСКОНФЕРЕНЦИЯ-ОБЩИНА СТРАЛДЖА 2022




На 30 март 2022 г. се проведе встъпителна пресконференция за откриване на проект проект BGENVIRONMENT-4.003-0007 "Разработване и прилагане на мерки за смекчаване и адаптация към климатичните промени в община Стралджа“, финансиран по програма Опазване на околната среда и климатични промени на ФМ на ЕИП 2014-2021 г.” Бенефициент по проекта е ОБЩИНА СТРАЛДЖА и партньорите по проекта от МЕЖДУНАРОДНА АСОЦИАЦИЯ ЗА РАЗВИТИЕ НОРВЕГИЯ и МАГИСТЕРИУМ ООД.

Събитието бе организирано за да се представи проекта и неговите ключови функции и дейности. както и напредъка му към моментакато старта е положен в края на 2021 г.

Осъществяването на проекта е заложен на изграждането на добри партньорски връзки и обменяне на опит от страните дарители, като те са насочени към намаляване и смекчаване на емисиите и засилване устойчивостта на местната общност към изменението на климата. Целевите групи към които е насочен проекта са администрацията на Община Стралджа, населението ѝ, предприятията които опериран на нейната територия, Общините от РСУО Ямбол както и отговорните държани структури, в

секторите изменение на климат и управление на отпадъците.

Периода на изпълнение на проекта е заложен от 23.11.2021г. като е предвиден да приключи до 23.11.2023 г. Проекта е финансиран по програма „Опазване на околната среда и климатични промени“ на ФМ на ЕИП 2014-2021 г.”, с бенефициент ОБЩИНА СТРАЛДЖА в партньорство с МЕЖДУНАРОДНА АСОЦИАЦИЯ ЗА РАЗВИТИЕ НОРВЕГИЯ и МАГИСТЕРИУМ ООД.







19 преглеждания0 коментара

Последни публикации

Виж всички

Comments


bottom of page